Specialty Kava Slovenia
search
No Result
search View All Result
catalog KATALOG KAVE
  • Espresso Espresso
  • Filter Filter
  • Omni Omni
letter andrew@specialtykava.si
  • Slovenščina
  • English
Specialty Kava Slovenia
  • Slovenščina
  • English
search
No Result
search View All Result
Specialty Kava Slovenia
Menu
Arrow icon

ALL POSTS


Arrow icon

ALL POSTS

coffeetime.si, kavni biser Izole

Pražarne kave
Andrew Stetsenko, co-founder of Specialty Kava

Author: Andrew Stetsenko

Avatar of

Review by: Lev Volodarsky

Clock icon

3 min read

Last edit: Jan 29, 2025

Coffeetime.si coffee roasters

  • Pogovor z Nacetom Šumrado
  • Pogovor s Klemenom Pucerjem
  • Outro

coffeetime.si se nahaja v čudovitem obalnem slovenskem mestu Izola, ki leži blizu Italije, zato je italijanski vpliv na kavo tu močan.

Kljub temu coffeetime.si v regijo prinaša sveže praženo kavo posebne kakovosti.

Ob obisku pražarne so nas popeljali skozi njegove prostore in nam povedali več o zgodovini podjetja.

Postregli so nam izjemen espresso iz kave Kenya Kayset AA, oprane in pražene pred tednom dni. Skodelica je bila uravnotežena in sladka, z okusom češenj in sočno teksturo.

Odličen začetek pogovora o kavi.

coffeetime meeting with Alen Vouk

Pogovor z Nacetom Šumrado

Lev (specialtykava.si)

Živijo, Nace. Hvala, da si si vzel čas za pogovor. 

Bi nam povedal kaj o coffeetime.si podjetju, znamki … kako se je vse skupaj začelo in zakaj? 

Nace:

Z veseljem!

Projekt coffeetime.si se je začel med pandemijo COVID, ko smo imeli veliko prostega časa in nič dela. Nekaj smo morali narediti, saj smo imeli še vedno približno 20 zaposlenih. Želeli smo obdržati vse in to je bilo težko. Ugotovili pa smo, da smo preveč osredotočeni na poslovanje B2B in na to, da bi vodili kavarne.

Rekli smo si: dobro – imamo znanje, imamo strast in vemo, kako deluje sistem.

Tako smo se ozrli naokoli in videli, da v Sloveniji ni veliko spletnih strani, kjer lahko kupiš opremo za kavo in pridobiš tudi nekaj znanja in informacij, če postaviš prava vprašanja. Za nas je bilo zelo pomembno, da imamo dostavo v istem dnevu. Pogledali smo, kaj po našem mnenju slovenski trg potrebuje, in to je več znanja na temo kave in dostavo v istem dnevu.

Vse, kar vidite na naši spletni strani, je na voljo. Če tega ni, ni na voljo. To je torej ideja. In ideja je pomagati ljudem.

 

Kakšna je vaša povprečna stranka?

Starejši so od 25 let in več, imajo redno in dobro službo. Morda imajo družino in tako naprej.

In naveličani so vseh kav in čajev, ki so videti dobro, a v resnici nimajo dobrega okusa. Zato imajo čas in strast, da poskusijo nekaj novega.

 

 

Kako skrbite za promocijo svetlih praženj in specialnih kav na področju, kot je Slovenija?

Najprej te stvari izvajamo v naši kavarni – za stalne stranke želimo, da poskusijo nekaj novega. In velikokrat se trudimo, da je to zabavno in dostopno.

Torej ne delamo V60 samo za nekoga, ki tega ne pozna.

Povsod, kamor gremo, promoviramo tudi hladno varjene napitke.

 

Kateri pa so glavni izzivi, s katerimi se podjetje in projekt soočata danes?

Ogromne spletne trgovine in visoki davki nam ne olajšujejo gradnje spletne prodaje. Širjenje naše ekipe je težavno, vendar se to pozna po vsej Sloveniji.

 

Katera je vaša najljubša kava in kako jo najraje pripravite?

Moja najljubša kava je zame še vedno espresso. Na dan spijem približno osem espressov in jih naravnost obožujem. Obožujem svoje odmore za kavo. Veliko ljudi pravi, da jih espresso napolni z energijo.

Mene pa sprošča, če sem pod stresom.

 

Hvala, Nace!

cofeetime Alen Vouk dogodek

Pogovor s Klemenom Pucerjem

Lev (specialtykava.si)

Hej, Klemen! Najlepša hvala, da si našel čas za pogovor. Najprej me zanima, kako ste se začeli ukvarjati s kavo in zakaj?

Klemen:

Zdravo, Lev! No, vedno sem imel rad kavo in na neki točki sem začel odkrivati več o tem.

Tako se je začela moja pot.

 

In kako ste postali pražar? Ali ste začeli kot barist?

Ja, najprej sem bil barist. Preden sem začel pražiti, sem delal tudi na področju servisiranja opreme in upravljanja. In ta pot je bila kot nekakšen naravni del rasti in spoznavanja, učenja.

 

Ali imate raje električni ali plinski pražilnik in zakaj?

Za zdaj sem se odločil za plinski pražilnik. Še vedno se veliko učim in plinski pražilniki se mi zdijo idealni za to, saj so tudi cenovno dostopnejši.

 

Katero kavo najraje pražite?

Najraje pražim naravno predelano kavo. Praženje kave z velikostjo zrna 17−18 je zame na primer prijetna izkušnja, saj je kava konsistentna.

 

Katero kavo najraje pijete in kako jo je treba pripraviti, da boste rekli, da je dobra?

Odvisno od mojega razpoloženja in ali imam čas za uživanje v kavi pa če imam dobro družbo in čas za pogovor − potem izberem V60 ali kakšno drugo kavo, pripravljeno po metodi prelivanja (pour-over). Če pa je moj čas omejen, ni nič boljšega od espressa.

 

Hvala, Klemen!

cofeetime Alen Vouk kava

Outro

Obisk pražarne kave je vedno zanimiva izkušnja, ki širi obzorje.
Zato naslednjič, ko boste v Izoli, pokličite Naceta in Klemna.

Bi radi izvedeli več tudi o drugih o pražarnah kave v Sloveniji? Tu je nekaj namigov.

Website icon

Website

coffeetime.si

Instagram icon

Instagram

coffeetime.si

Location icon

Location

Polje 9k, 6310 Izola

Facebook icon

Facebook

coffeetime.si

Blends icon

Blends

Yes

Online shop icon

Online shop

coffeetime.si/collections/kava

Packaging icon

200 gr

Capsules icon

Capsules

No

Working hours icon

Working hours

08:00-15:00

Andrew Stetsenko, co-founder of Specialty Kava

Andrew Stetsenko

Sem soustanovitelj bloga Specialty Kava, strasten ljubitelj kave in avanturist po duši. Na vsaki novi lokaciji je obisk izbranih kavarn vedno na vrhu mojega seznama opravil. Poleg tega sem tudi ponosni imetnik certifikata SCA


UPCOMING EVENTS

  • Barista Training in Ljubljana

    Barista Training (Ljubljana)

    ,

  • Intro to Specialty Coffee in Ljubljana

    Introduction to Specialty Coffee (Ljubljana)

    ,

  • Coffee tasting Ljubljana - Specialty Kava Slovenia

    Coffee Tasting in Ljubljana

    ,


Slovenian Specialty coffee catalog

  • Espresso

    Espresso

  • Filter

    Filter

  • Omni

    Omni


  • Blog 30
  • Kavarne 23
  • Pražarne kave 17
  • Svetovanje o kavi 1
  • Dogodki 7
  • Degustacija kave
  • Osnove specialty kave
  • Senzorični trening kave
  • SCA Baristične spretnosti
  • Domače Bariste

More from Pražarne kave

  • RUDYS coffee

    Slovenska pražarna specialne kave: RUDYS

    Jan 9, 2025

    arrow
  • Cofftok instant coffee

    Ekskluzivna ponudba kave in tečaji SCA pri Cofftoku

    Jan 9, 2025

    arrow
  • Lau Cafe coffee

    Lau Cafe: praženje kave iz Kolumbije

    Jan 9, 2025

    arrow

Stay updated on Slovenia’s top coffee news

    andrew@specialtykava.si

    069838029

    Slovenska cesta 56, 1000 Ljubljana, Slovenia

    Instagram

    Facebook

    © 2024 Specialty Kava Slovenia

    Group

    © 2024 Specialty Kava Slovenia

    Закрыть

      Leave inquery



      Select category


















      closs button
      Specialty Kava Slovenia
      • Blog 30
      • Kavarne 23
      • Pražarne kave 17
      • Svetovanje o kavi 1
      • Dogodki 7
      • Degustacija kave
      • Osnove specialty kave
      • Senzorični trening kave
      • SCA Baristične spretnosti
      • Domače Bariste
      catalog KATALOG KAVE
      • Espresso Espresso
      • Filter Filter
      • Omni Omni
      No Result
      search View All Result
      letter andrew@specialtykava.si
      Arrow
      search
      No Result
      search View All Result
      • Slovenščina
      • English
      We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok