Kosta Rica-Mirazú

Jagode, robide, pomarančna lupina v čokoladi

Izvor Kosta Rica
Regija Tarrazú
Mešanica Ne
Kmetija Mirazú
Nadmorska višina 1850m
Sorta Geisha, Paraiso, SL28, Typica
Obdelava Honey
Teža 200g
Slog Adventurous
Cena
17,00 
Pakiranje
200g
Naročite

Kosta Rica-Mirazú

17,00 

SKU: N/A Category: Brand:

Opis

RAISIN HONEY predeluje 100% sluzi in nič vode. Pri tem postopku se pokaže, kako pomemben je popoln čas. Na dan obiranja se kavne češnje vsaj tri dni sušijo na afriških posteljah, nato pa se po iskanju optimalnega časa odstrani lupina češenj, obdrži se sluz in češnje se pošljejo v sušenje. V tej fazi je podnebni dejavnik ključnega pomena za uspeh predelave medu pri vzgoji. Sušiti je treba počasi, da se na površini kave zagotovi fermentacijska obdelava, vendar ne prepočasi, kar bi lahko pomenilo tveganje, da kava prekomerno fermentira. med postopkom sušenja je treba češnje obračati s hitro frekvenco, da se omogoči enakomerno sušenje. Splošna tekstura ponuja bogate okuse in spremembe ter nasičenost z olji, hkrati pa ohranja čist okus! Sladkost kave je odlična! Kislinske spremembe od jagodičja do citrusov zagotavljajo bogato in raznoliko izkušnjo na različnih ravneh.

 

Additional information

Izvor

Kosta Rica

Regija

Tarrazú

Mešanica

Ne

Kmetija

Mirazú

Nadmorska višina

1850m

Sorta

Geisha, Paraiso, SL28, Typica

Obdelava

Teža

200g

Slog

Adventurous

Značilnosti okusa
Grenkost
Kislost
Sladkost
Pregled ekipe Specialty Kava
Edinstven okus Kostarike, sestavljen iz fermentiranega sadja, pomaranče, oreščkov makadamije in not konjaka.

The ethiopian coffee collection


Specialty Coffee in Slovenia: Discover the Best Coffee Shops, Roasters, and Events